Azerbaidjanul i-a scutit de taxe pe transportatorii străini. Vezi care sunt condițiile

Guvernul Azerbaidjanului a aprobat „Regulamentul de scutire a camioanelor, remorcilor și semiremorcilor înmatriculate în străinătate de taxa de drum și de impozite”. Norma se aplică de la 1 iunie 2016 pe un termen de trei ani.

Scutirea vizează vehiculele străine care transportă mărfuri către Iran și Turcia, precum și din Iran și Turcia prin teritoriul Azerbaidjanului, cu condiția ca tranzitul să fie efectuat pe calea ferată.

În conformitate cu noile reguli, camioanele, remorcile și semiremorcile înmatriculate în străinătate sunt scutite de taxa de drum și de alte impozite de stat în cazul în care efectuează transbordarea mărfurilor de tranzit în stația finală de cale ferată în timpul trecerii primului punct de control vamal de pe teritoriul Azerbaidjanului pentru continuarea transportului către alte țări.

În plus, scutirea de taxe vamale vizează și vehiculele străine angajate în transportul de mărfuri în tranzit din alte țări în Azerbaidjan în timpul trecerii celui mai apropiat punct de control vamal de la prima stație de cale ferată din Azerbaidjan.

Sursa: www.artri.net 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 7 =