Producătorul auto din Rus..." />

AvtoVAZ va produce un vehicul hibrid

Producătorul auto din Rusia AvtoVAZ a câştigat licitaţia pentru elaborarea unei mașini hibrid, anunțată de Ministerul Industriei. Conform contractului, AvtoVAZ este obligat să elaboreze și să prezinte noul automobil în termen de doi ani. Mașina trebuie să aibă o instalaţie de putere combinată – un motor care să funcționeze cu carburanți, completat de un motor electric. foto

Valoarea contractului de stat care a fost semnat deja de către părţi este de 499 de milioane de ruble. AvtoVAZ va mai depune suplimentar aceeași sumă în noul proiect.


În lupta pentru contractul de elaborare a automobilului hibrid au participat AvtoVAZ şi întreprinderea NAMI, condusă de fostul top-manager al AvtoVAZ, Maxim Nagaițev. Surse din AvtoVAZ au declarat că în noul proiect vor fi implicați și specialiștii de la compania care a pierdut licitația, precum și partenerii din străinătate, cum ar fi compania germană Bosch.

Potrivit condițiilor contractului, AvtoVAZ este obligat să elaboreze și să testeze hibridul până în anul 2014. Viteza maximă a vehiculului nu trebuie să fie mai mică de 160 km / h, iar unităţile de alimentare să corespundă standardelor de mediu Euro 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =