Avertizare de călătorie în Ucraina: Rakeții jefuiesc șoferii la Odessa

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ucrainei ca, în ultima perioadă, s-au înmulțit infracțiunile înregistrate în Odessa și pe traseul Odessa-Kiev, crescând numărul de jafuri, furturi de numere de înmatriculare străine sau spargeri de mașini. foto

„Politia Rutieră ucraineană a semnalat faptul că în primele două luni ale anului 2015, numai pe partea din proximitatea Odessei a drumului care leagă Odessa de Kiev, au avut loc 18 incidente de genul celor menționate mai sus”, se arată într-un comunicat remis de MAE.

Infracțiunile au loc cel mai adesea în intervalul orar 02:00-07:00.

Zonele unde se pot produce astfel de infracțiuni sunt:

1. Km 342, în dreptul localității Novogrigorievka;

2. Km 363, în dreptul localității Starie Maiaki;

3. Km 401, în dreptul localității Cervonoznamenka;

4. Km 454-455, în dreptul benzinăriilor Okko și Wog.

Politia Rutieră ucraineană sfătuieste participantii la trafic sa nu opreasca in astfel de zone cu exceptia cazurilor cand este absolut necesar si sa nu comunice cu persoanele care se apropie de autoturism.

De asemenea, autoritatile ucrainene recomanda conducatorilor auto sa telefoneze la numarul „102”, in cazul in care sunt implicati intr-un astfel de incident, sau la posturile de control ale Politiei Rutiere din Ucraina de la km 320 (telefon +38 093.571.51.01) si 450 (telefon +38 096.378.48.33).

In acelasi timp, MAE le recomanda tuturor cetatenilor romani care doresc sa se deplaseze pe teritoriul Ucrainei sa contacteze din timp autoritatile locale, misiunea diplomatica a Romaniei la Kiev sau Consulatul General al Romaniei la Odessa – Ucraina.

„Totodata, Ministerul Afacerilor Externe reitereaza recomandarile de a fi consultate informatiile furnizate prin intermediul aplicatiei ‘Calatoreste in siguranta’, ce poate fi descarcata pe orice telefon mobil de tip smartphone, si serviciului de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS iti poate salva viata!'”, se mai arata in comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three − two =