Ministerul Af..." />

Avertizare de călătorie în Bosnia și Herțegovina

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei (BIH), cu privire la faptul că autorităţile centrale din acest stat au emis o atenţionare de cod roşu pentru regiunile Mostar şi Trebinje, din cauza precipitaţiilor abundente ce vor cădea în aceste zone ale ţării. foto

Cantităţile de precipitaţii vor fi între 40 şi 60 de litri pe metrul pătrat, iar pe alocuri vor ajunge la 100 de litri pe metrul pătrat. Principalul pericol este reprezentat de alunecările de teren, care pot bloca anumite artere de circulaţie rutieră.

Situaţii similare, însă mai puţin îngrijorătoare, se înregistrează şi în zonele Sarajevo, Livno, Foca şi Vişegrad, râurile care străbat aceste arii putând depăşi cota de avarie. Pentru aceste arii a fost decretat cod portocaliu (între 20 şi 50 de litri de apă pe metrul pătrat).

În partea de nord a ţării, respectiv în ariile Banja Luka, Zenica-Doboj, Bihac, Prijedor şi Tuzla avertizarea este de cod galben.

Datele sunt valabile pentru 18 şi 19 ianuarie 2015, dar se recomandă evitarea zonelor menţionate şi în următorele cinci zile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă, „Călătoreşte în siguranţă” şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + thirteen =