..." />

Autostrada Sibiu-Pitești, proiect prioritar în bugetul pe 2016

Începerea lucrărilor de construcție la Autostrada A 1 Sibiu – Pitești, continuarea lucrărilor la Autostrăzile Lugoj – Deva și Transilvania, precum și finanțarea centurilor municipiilor Bacău, Târgu Mureș, Târgu Jiu și Craiova sunt printre proiectele prioritare ale Ministerului Transporturilor după cum reiese din proiectul de buget pe 2016, informează Radio România Actualități. foto

Potrivit documentului, Ministerul de resort va primi 11,8 miliarde de lei, cu un miliard de lei mai puțin față de 2015, din care nouă miliarde de lei la ,,investiții publice”.

La capitolul infrastructură feroviară modernizarea coridorului Curtici – Arad – Sighișoara primește 700 sute de milioane de lei, iar magistrala de metrou din cartierul Drumul Taberei 500 de milioane de lei în timp ce prelungirea Magistralei 4 Bazilescu – Lac Străulești 270 de milioane de lei.

Prin proiecte cu finanțare europeană vor fi modernizate porturile dunărene Giurgiu, Corabia Galați și vor deveni centre logistice intermodale, iar condițiile de navigație pe Dunăre vor fi îmbunătățite între Călărași și Brăila km 375 – km 175.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 2 =