Autostrada Sebeş-Turda: o contestaţie la fiecare şapte kilometri

România riscă să piardă banii europeni, pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda. În urma licitaţiei, au fost depuse 10 contestaţii, însă Compania de Drumuri şi Autostrăzi nu se grăbeşte să rezolve aceste plângeri, informează Digi 24 TV.

În aceste condiţii, inaugurarea celor 70 de kilometri de autostradă, programată pentru 2016, ar putea întârzia, iar statul român riscă să plătească și mai mulţi bani din buget. 

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor spune că deşi plângerile au fost depuse la finalul lunii decembrie şi la începului acestui an, CNADNR nu i-a trimis dosarul achiziţiei astfel încât să se poată rezolva contestaţiile.

Cele mai multe sunt pentru lotul 2 al autostrăzii,4 contestaţii. Plângerile au venit după ce, spun surse din Compania de Drumuri, licitaţiile au fost câştigate de firmele clasate pe locurile 2 şi 3 din punct de vedere al ofertei financiare.

De exemplu, chiar dacă firma Impregilio a întârziat lucrările la lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu cu cel puțin un an și jumătate, italienii, cu oferta clasată pe locul 3, respectiv 120 milioane de euro, au fost declarați câștigătorii licitației primului tronson din autostradă.

Valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 5 =