Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, inclusă pentru finanţare de Guvern

Anunţurile de licitaţii pentru refacerea studiilor de fezabilitate pe toate cele trei tronsoane ale autorutei est – vest au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice

Ministerul Transporturilor a demarat procedurile privind realizarea autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş. Anunţurile de licitaţii pentru refacerea studiilor de fezabilitate pe toate cele trei tronsoane ale autorutei est – vest au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Cele trei tronsoane de autostradă sunt: Târgu Mureş – Ditrău, Ditrău – Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni.

„Aşa cum am promis, autostrada de la Iaşi către Transilvania rămâne o prioritate a PSD Iaşi şi a Guvernului Victor Ponta. Dovedim că aceste proiecte se pun în aplicare indiferent dacă este sau nu campanie electorală.

Revizuirea studiului de fezabilitate este singura soluţie viabilă prin care autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş va fi realizată, din cauza costurilor exorbitante stipulate în vechiul studiu de fezabilitate, făcut în timpul guvernelor de dreapta care au condus România”, a spus primarul Gheorghe Nichita, preşedintele PSD Iaşi.

Conform autorităţilor, refacerea studiilor de fezabilitate vor fi făcute cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial de Transport 2007- 2013. Lucrările ce vor fi scoase la licitaţie după finalizarea studiului de fezabilitate vor fi finanţate prin noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene 2014 – 2020, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – Fondul de Coeziune. Durata de realizare şi predare a studiilor de fezabilitate este de patru luni de la semnarea contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =