Autostradă ecologică în România, dotată cu pasaje pentru animale

Al doilea tronson al autostrăzii Lugoj-Deva va fi dotat cu pasaje speciale pentru animale sălbatice. foto

Și asta după ce ecologiștii au protestat deoarece construcția viitorului tronson ar fi urmat să blocheze migrația urșilor bruni, între Munții Banatului și Apuseni. Astfel, constructorii au realizat un proiect inedit care ii va ajuta pe urși să traverseze autostrada în siguranță.

Reprezentanții Organizației World Wide Fund for Nature (WWF) România susțin că lipsa pasajelor în zonă ar fi putut duce la dispariția populațiilor de urs, căprior, râs sau jder. 

Cristian Remus Papp, coordonator al departamentului Arii Protejate al WWF-România, a explicat pentru ziare.com că pasajele reprezintă, de fapt, un complex de stucturi, format din tuneluri conectate de un viaduct, dar și din „poduri verzi”.

“În cazul tunelurilor, vorbim practic de păstrarea intactă a habitatelor de deasupra, ceea ce înseamnă că animalele pot trece peste autostrada nestingherite. În cazul podurilor verzi, se folosește un sistem de ghidare, respectiv un gard de lemn, care direcționează animalele către aceste structuri”, a explicat Papp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =