Accesul m..." />

Autostrada Deva – Orăştie: parcările au funcţionat o zi

Accesul maşinilor în cele două refugii construite pe tronsonul A1, între Deva şi Orăştie, este interzis de trei luni. Singura dată când parcările au fost deschise a fost 30 mai, cu ocazia inaugurării autostrăzii.

Ulterior, refugiile dotate cu circa circa 30 de locuri de parcare şi cu o clădire cu grup sanitar au fost închise. În prezent, intrarea în cele două parcări, situate la şase kilometri de nodul rutier din zona Orăştiei, este blocată de balize. Angajaţii unei firme de pază au grijă să îi atenţioneze pe şoferi să nu oprească în zonă pentru că refugiile sunt închise.

Autostrada Deva – Orăştie are aproximativ 33 de kilometri. Primul tronson, Deva – Simeria Veche, a fost deschis circulaţiei în luna decembrie a anului trecut, iar cel de-al doilea, între Simeria Veche şi Orăştie, este funcţional de la sfârşitul lunii mai.

Lucrările la autostrada Deva – Orăştie au fost demarate în aprilie 2011. Investiţia a depăşit 220 de milioane de euro, fiind finanţată prin programul ISPA 2004. Un kilometru de autostradă a costat circa şapte milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − twelve =