Premie..." />

Autostrada Comarnic-Braşov va costa 1,8 miliarde de euro

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că autostrada Comarnic-Braşov este unul dintre proiectele esenţiale de infrastructură din România pentru dezvoltarea economică şi turistică. foto

„Este primul proiect în concesiune pe care România încearcă să îl deruleze pentru că s-a mai încercat și în alte dăți și eșecul a fost chiar de la început”, a declarat Victor Ponta după întâlnirea cu reprezentanții asocierii Vinci-Strabag-Aktor.

Potrivit premierului, semnarea contractului și inaugurarea șantierului ar trebui să aibă loc în luna aprilie, până la Paște. 

„Autostrada va avea 53 de kilometri plus 7 kilometri de drumuri de legatură. Construcția începe la sfârșitul lunii aprilie și ultimul kilometru va fi construit în 2017. Îmi exprim speranța că la sfârșitul anului 2016 să o dăm în exploatare”, a mai precizat premierul.

Costul de construcție, proiecte, project management este estimat la 1,8 miliarde de euro, iar efectiv construcția va reprezenta 28 de milioane de euro și va cuprinde 7 tuneluri, 18 viaducte, 15 poduri. Autostrada va avea trei noduri – Comarnic, Predeal, Râșnov.

Tariful de utilizare al autostrăzii va fi stabilit de statul român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 9 =