Autostrada ..." />

Autostrada Bucureşti – Alexandria, pe masa Guvernului

Autostrada care ar urma să lege capitala ţării de capitala judeţului Teleorman urmează să fie făcută în sistem de parteneriat public-privat, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern. Deşi de construcţia de autostrăzi se ocupă Compania Naţională de Autostrăzi (CNADNR), din subordinea ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, de acest proiect se va ocupa Ministerul Transporturilor, condus de Relu Fenechiu. foto

În acest sens, CNADNR va pune la dispoziţia Ministerului Transporturilor toată documentaţia tehnică realizată până acum pentru acest proiect, în termen de trei zile de la momentul în care proiectul va fi adoptat de Guvern, potrivit proiectului. 

Bucureşti – Alexandria este parte a unei viitoare „Autostrăzi a Sudului”, care să lege Capitala de vestul ţării, prin Alexandria, Slatina, Craiova şi Turnu Severin. A fost comandat deja un studiu de prefezabilitate, cu mai multe variante de traseu.

În cazul în care proiectul va avansa, el va dubla un alt proiect existent la nivelul Companiei de Autostrăzi, condusă de Şova: o autostradă sau drum expres Craiova – Piteşti, de 120 km, şosea construită tot în sistem de partaneriat public-privat, care să lege astfel Craiova de Capitală, dar pe traseul autostrăzii A1. Acest proiect a fost deja scos la licitaţie, costul estimat al lucrărilor fiind de circa 1,6 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − twelve =