D..." />

Au intrat în vigoare normele Euro VI pentru vehiculele grele

Datorită noii legislații europene (așa-numitei norme Euro VI), care a intrat în vigoare începând cu 31 decembrie 2012, oxizii de azot și pulberile emise de noile tipuri de camioane și autobuze vor fi reduse. Aceasta ar însemna o reducere cu 80% a emisiilor de oxizi de azot şi de 66% în cazul pulberilor, anunță Comisia Europeană. foto

Noua legislaţie va avea un impact pozitiv nu doar asupra mediului şi sănătății, dar și asupra industriei. Legislaţia introduce proceduri armonizate de testare şi standarde care vor stimula exporturile industriei auto europene.

În plus, legislaţia UE privind automobilele este acum mai simplă şi va fi mult mai uşor de transpus în legislaţia naţională a statelor comunitare.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, Comisar pentru industrie și antreprenoriat, a declarat că reducerea emisiilor va contribui la purificarea aerului pe care îl respirăm şi la ameliorarea competitivităţii industriei auto în Europa.

„În planul de acţiune privind automobilele, pe care l-am adoptat recent, creăm o situaţie win-win: vom avea camioane şi autobuze mai curate care vor stabili standarde şi vor putea fi exportate în întreaga lume”, a mai menționat Antonio Tajani.

Noua legislaţie europeană stabileşte reguli comune la nivelul UE pentru emisiile poluante provenite de la vehiculele grele. Aceasta a fost întocmită în conformitate cu recomandările Grupului de nivel înalt pentru un Sistem de reglementare competitiv în industria auto în secolul al XXI-lea (CARS 21) şi în urma unei consultări publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − two =