Minis..." />

Atenționare de călătorie în Ungaria din cauza ninsorilor

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe cetăţenii români care doresc să călătorească în Ungaria asupra faptului că Institutul Naţional de Meteorologie din această ţară a emis cod portocaliu de ninsoare şi viscol. foto

Codul portocaliu de ninsoare şi viscol este valabil vineri seară în judeţele Zala, Somogy şi Baranya, iar sub cod galben de ploaie îngheţată sunt judeţele Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Tolna, Vas şi Veszprém. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care doresc să se deplaseze pe teritoriul acestui stat sau care tranzitează Ungaria să nu pornească la drum fără a consulta site-urile de specialitate. Pentru evitarea eventualelor probleme, este recomandat ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi cu precădere în cursul nopţii să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

MAE recomandă consultarea atât a Ghidului de călătorie pentru iarnă pus la dispoziţia cetăţenilor în luna decembrie a anului trecut, cât şi a pliantului şi a spotului aferente acestuia, disponibile pe site-ul www.mae.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 16 =