În Slovenia, prognozele m..." />

Atenționare de călătorie în Slovenia

În Slovenia, prognozele meteorologice indică o răcire puternică a vremii, ninsori abundente şi intensificări ale vântului, apariția fenomenului de polei şi ploaie înghețată, în special în regiunile din vestul, sudul şi sud-estul țării (frontierele cu Italia și Croația, litoralul Mării Adriatice). foto

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe din România (MAE) circulația rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, cu unele disfuncționalități din cauza condițiilor specifice anotimpului rece şi creșterii numărului verificărilor efectuate de echipele mobile ale poliției slovene.

Autoritățile slovene avertizează asupra faptului că circulația rutieră va fi îngreunată și din cauza unor lucrări de întreținere pe următoarele autostrăzi: A5, în direcția Lendava-Maribor; A2, pe direcția Obrezje – Ljubljana; A1, pe direcția Ljubljana–Koper, între parcarea Studenec şi Razdrt; A2, pe direcția Ljubljana – Karavanke, în dreptul localității Lesce.

Având în vedere dinamica situației, se recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi a circulației pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra restricțiilor existente, adoptarea unei conduite prudente și respectarea semnelor și avertizărilor de circulație, precum și cu privire la alertele meteorologice emise de autoritățile slovene.

Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Totodată, MAE reamintește că în contextul fluxului migraționist, controalele suplimentare efectuate la punctele de frontieră terestră cu Croația pot duce la întârzieri și la prelungirea perioadei de tranzitare auto a teritoriului sloven.

Informații privind situația circulației rutiere în Republica Slovenia pot fi obținute non-stop (24h/7zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet www.promet.si, precum și apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) și +38615188518 (internațional).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 13 =