<..." />

Atenție la utilizarea liniei de feribot ce leagă Crimeea de Turcia

Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU) informează că, în conformitate cu decizia Guvernului de la Kiev, toate punctele de trecere a frontierei dintre partea continentală a Ucrainei și peninsula Crimeea, inclusiv cele pentru trecerea cu feribotul, sunt închise. foto

IRU precizează că, deși circulația liniei de feribot Zonguldak (Turcia) – Sevastopol (Ucraina) a fost reluată pe 19 octombrie, utilizarea acesteia este riscantă pentru transportatorii de mărfuri care vor să ajungă din Ucraina în Turcia pe Marea Neagră. Având în vedere interpretarea diferită a statutului Crimeii de către Rusia și Ucraina, operatorii de transport internațional sunt avertizați să fie atenți la posibile amenzi sau confiscarea mijlocului de transport din partea  autorităților ucrainene.

Pe 16 iunie, Ministerul Infrastructurii din Ucraina a luat o decizie privind închiderea porturilor maritime Kerci, Feodosia, Ialta, Evpatoria și Sevastopol, precum și a infrastructurii portuare ale acestora. Ucraina a notificat statele membre ale Organizaţiei Maritime Internaţionale (OMI) în legătură cu incapacitatea de a asigura siguranţa navigaţiei şi a respectării obligaţiilor internaţionale în porturile maritime comerciale din Crimeea, după anexarea peninsulei de către Rusia. Potrivit deciziei, orice navă care intră în porturile maritime ale peninsulei riscă să fie amendată sau arestată, pentru că a ignorat interdicția impusă de Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + seven =