ATENTIE: Franta a introdus de azi Certificatele de calatorie internationala, obligatorii si pentru soferii de transport marfa

Începând de la miezul nopții, in data de 8 aprilie 2020, ministrul de interne din Franta a impus trei noi tipuri de certificate pentru a justifica călătoriile internaționale, indiferent dacă este vorba despre călătorii din străinătate în Franța continentală sau in teritoriile sale de peste mări.

De joi, 9 aprilie 2020, călătoriile din străinătate în Franța,  trebuie să fie justificate de noi certificate „de călătorie internațională și peste hotare. ” Spre deosebire de certificatul de deplasare derogatoriu, aceste documente noi, care există și în limba engleză, NU AU O VERSIUNE DIGITALA, prin urmare, acestea trebuie tipărite și completate înainte de fiecare călătorie de către fiecare călător, indiferent de naționalitate.

Pentru călătoriile efectuate cu avionul, cu vaporul sau cu trenul, documentul trebuie să fie prezentat transportatorilor (companii aeriene, companii de transport maritim sau feroviar) înainte de îmbarcare și în timpul verificărilor de sosire. De asemenea, trebuie prezentat „autorităților responsabile cu controlul la frontieră, pentru orice tip de frontieră”, inclusiv pentru transportul rutier. Acesta se referă de asemenea si la toți șoferii de vehicule care transporta marfă si care operează pe plan internațional, din momentul în care locul lor de încărcare sau descărcare se afla pe teritoriul francez, precizeaza Wolters Kluwer in Actualités du Droit.

In lipsa certificatului corespunzător soferul este EXPUS SANCTIUNILOR, dupa cum urmeaza:

  • amendă fixă ​​în sumă de 135 EUR (cu o posibilă creștere la 375 EUR);
  • In cazul repetarii acestei încălcări (pentru două încălcări în 15 zile), amenda este de 200 € (cu o posibilă creștere la 450 €);
  • și devine o infracțiune pedepsită cu 3.750 € amendă și 6 luni de închisoare maxim în caz de repetare de mai mult de 3 ori în termen de 30 de zile.

DOCUMENTUL de care au nevoie transportatorii romani care ajung in Franta poate fi descarcat, in format pdf, pentru PRINTARE, in limbile franceza sau engleza, AICI, la pozitia doi in zona de documente, sub numele:

Voyage international depuis l’étranger vers la France métropolitaine / International travel from abroad to mainland France

 

Foto: Le Parisien

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 2 =