În noaptea de sâmbătă spre dumin..." />

Sâmbătă trecem la ora de iarnă

În noaptea de sâmbătă spre duminică România trece la ora de iarnă. Astfel, va trebui să dăm ceasurile înapoi, ora 04.00 devenind ora 03.00. foto

Ziua de duminică devine astfel cea mai lungă zi din an, aceasta având 25 de ore. Trecerea la ora de vară se va face în ultima duminică din luna martie 2015.

CFR Călători informează că trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de duminică, 26 octombrie 2014, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orariile din mersul de tren în vigoare.

Potrivit unor specialişti de la Glasgow University, Marea Britanie, efectul schimbării de oră în ultimul weekend al lunii octombrie nu durează mult, bucuria unui somn prelungit disparând în câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =