Logistica industriei c..." />

ASSTRA Germania obține acreditarea SQAS

Logistica industriei chimice prezintă multe provocări atât pentru clienți, cât și pentru companiile de transport. Orice încărcătură de substanțe chimice periculoase aparținând fiecărei clase ADR este imediat suspendată de la un semn de pericol asupra a ceea ce altfel ar fi o expediere standard.

Cum poți alege un contractor fiabil? Ce criterii ar trebui folosite pentru a evalua o companie de transport și logistică? Cum se asigură siguranța completă nu numai a încărcăturii, ci și a mediului și a sănătății personalului?

Pentru a evalua calitatea serviciilor furnizate de furnizorii de logistică și de distribuitorii chimici reglementați de Consiliul European al Industriei Chimice (CEFIC), au fost elaborate criteriile de evaluare a siguranței și calității pentru durabilitate (SQAS). SQAS este un sistem de evaluare independent pentru terți pentru companiile de transport și logistică. Criteriile-cheie care trebuie testate privesc protecția mediului, siguranța și responsabilitatea socială corporativă (RSC). Pe baza rezultatelor, se întocmește un raport detaliat care conține o notă procentuală care indică nivelul de conformitate cu cerințele privind transportul produselor chimice. Divizia germană a grupului de companii logistice internaționale AsstrA-Associated Traffic AG a adoptat această evaluare în aprilie 2019.

Vladislav Alejnikov, șeful Departamentului Calitate, Mediu și Securitate (QHSE) de la AsstrA-Associated Traffic AG, explică procesul și rezultatul certificării:

„AsstrA nu este un jucător nou pe piața transportului de mărfuri chimice. Pentru a garanta fiabilitatea clienților și a asigura liniștea lor în ceea ce privește transportul produselor chimice, diviziile italiene și poloneze ale AsstrA au obținut anterior certificarea SQAS. În acest an s-a luat decizia de a ne consolida poziția pe piața europeană obținând aceeași certificare pentru AsstrA Deutschland GmbH. Echipa germană a obținut un rezultat final de 87%, care este cu 17% mai mare decât media europeană.

Ce înseamnă acest rezultat pentru clienții AsstrA? Ei pot avea încredere în noi mai presus de toate pentru siguranță. Procesul de certificare este supravegheat de CEFIC, care reprezintă mai mult de 30.000 de companii chimice europene. Doar companiile cu echipament tehnic dovedit, au demonstrat responsabilitate, capabilități complete de urmărire a transportului de mărfuri în fiecare etapă a transportului și au fost aprobate instrumente adecvate de automatizare a proceselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × three =