Autoritatea de Sup..." />

ASF impune noi reguli pe piața asigurărilor

Autoritatea de Supraveghere Financiară impune trei noi seturi de reguli pe piaţa asigurărilor, printre care o mai strictă reglementare a normelor RCA – poliţele obligatorii pentru automobile, informează Radio România Actualități. foto

De la 1 ianuarie, asigurările RCA pot fi încheiate cu cel mult 30 de zile înainte de data intrării în vigoare a poliţelor, iar în cazul rezilierii acestora, asigurătorul este obligat să restituie diferenţele în termen de maximum 10 zile.

Prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, punctează alte modificări privind răspunderea civilă auto ce vor intra în vigoare de la începutul anului viitor.

„În ceea ce priveşte asigurătorii, aceştia au obligaţia de a practica aceeaşi primă de asigurare indiferent de canalul de disribuţie utilizat, astfel încât consumatorul să nu cumpere aceeaşi poliţă pentru un vehicul similar de pe două canale de distribuţie la preţuri diferite. De asemenea, menţionarea pe poliţa de asigurare a comisionului de intermediere sau a cheltuielii medii de achiziţie”, a spus prim-vicepreşedintele ASF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 16 =