ARTRI susține mandatul Secretarului general al CIG TRACECA, românul Mircea Ciopraga

Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) salută și apreciază recenta alegere a domnului Mircea Ciopraga în funcția de Secretar general al Secretariatului Permanent al Conferinței Interguvernamentale TRACECA/ Transport Corridor Europe-Caucasus-Asia (CIG TRACECA).

Conform rezultatelor întâlnirii de la Istanbul (a XI-a întâlnire anuală), de la sfârșitul lunii trecute, președinția TRACECA a fost preluată de Turcia de la Tajikistan. Comisia Interguvernamentală l-a ales pe Mircea Ciopraga, candidatul României, drept noul Secretar general al CIG TRACECA, domnia sa înlocuindu-l în această funcție pe Eduard Biriuciov (Moldova). Conform statutului, Secretariatul Permanent al Comisiei Interguvernamentale asigură activitatea curentă a acesteia, deţine personalitate juridică şi are sediul la Baku (Azerbaidjan). Secretarul General este funcţionarul executiv cu cel mai înalt rang în cadrul Comisiei TRACECA, iar mandatul său se extinde pe durata a 2 ani şi poate fi prelungit cu 2 sau 3 ani.

ARTRI susține mandatul Secretarului general al CIG TRACECA, domnul Mircea Ciopraga, și își exprimă dorința de a oferi sprijin și consultanță pe cele mai importante proiecte din coridorul Europa-Caucaz-Asia în următorii ani.

TRACECA este un program al Uniunii Europene de asistenţă tehnică în domeniul transporturilor, creat în 1993 şi destinat finanţării de proiecte pe Coridorul de transport Europa–Caucaz–Asia (MT)

ARTRI este Asociația națională garantă pentru Sistemul TIR din anul 1965.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 1 =