Asociația Rom..." />

ARTRI sprijină inovația pentru progresul vămilor

Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) salută și adresează urări cordiale Autorității Naționale a Vămilor și conducerii acesteia cu prilejul recentei aniversări a Zilei Internaționale a Vămilor. În calitate de vechi și buni parteneri, ARTRI apreciază inițiativa Organizației Mondiale a Vămilor (OMV) de a dedica anul 2013 „Inovației pentru progresul vămilor”. foto

Membrii noștri cunosc evoluția pozitivă a traficului rutier prin vămi și susțin modernizarea acestora, care până acum a generat o reducere a costurilor, a timpilor de așteptare și de tranzitare. De aceea, ARTRI își oferă și pe mai departe sprijinul în identificarea problemelor și a soluțiilor care pot îmbunătăți activitatea vamală și, indirect, pe cea economică. 

În același timp, bazându-ne pe bunele relații de colaborare pe care ARTRI le-a avut dintotdeauna cu ANV, lansăm invitația unor dezbateri publice în care tema anului 2013, „inovația pentru progesul vămilor”, să fie abordată din cele mai variate perspective. Prin acest mesaj rezonăm deplin cu solicitarea oficială a OMV, dar și cu toate persoanele de bună credință din Europa care afirmă că tehnologia își are limitele și pericolele ei.

În măsura în care astăzi, 28 ianuarie 2013 – „Ziua europeană a protecției datelor”, Uniunea Europeană a anunțat că modificarea legislației aferente este o prioritate care expiră până la sfârșitul anului, ARTRI solicită ANV, precum și celorlalte instituții naționale implicate și societății civile o atenție deosebită asupra acestui proces legislativ.

SG al ARTRI,

Ing. Florinel Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =