CO..." />

ARTRI și MEJDUNARODNI TRANSPORT își intensifică colaborarea

COMUNICAT

Belgrad, 14 decembrie 2018

La invitația Asociației Sârbe a Transportatorilor Rutieri Internaționali (MT), Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Române (ARTRI) a participat la manifestările ocazionate de adunarea generală a asociației din Serbia.

Cu această ocazie, reprezentanții celor 12 asociații de transport reprezentative din regiunea Balcanilor și a Europei centrale au semnat o declarație comună cu privire la timpii excesivi de staționare la punctele de frontieră, solicitând ca UE și autoritățile naționale să ia de urgență măsurile necesare în vederea reducerii acestor timpi, precum și a exceptării răspunderii transportatorilor în cazurile de pătrundere cu violență a migranților în vehiculele de transport marfă.

La începutul Adunării Generale a MT, după un discurs emoționant despre prietenie al Secretarului general adjunct al ARTRI, domnul Cristian Șerban, cele două asociații au semnat un Memorandum de înțelegere vizând intensificarea colaborării reciproc avantajoase dintre ARTRI și MT. Astfel, pentru început, membrii ARTRI vor beneficia de sprijin în orice problemă întâlnită pe teritoriul Serbiei, în timp ce MT va promova arbitrajul specializat în transporturi oferit de Tribunalul de Arbitraj Internațional în Transporturi.

În cadrul aceleiași reuniuni, domnul avocat Ion Scăunașu, membru în Colegiul Tribunalului de Arbitraj Internațional în Transporturi, a susținut o prezentare interactivă a arbitrajul specializat în transporturi, foarte apreciată de participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + five =