ARTRI salută inaugurarea liniei de feribot care va lega România de Ucraina și de Georgia

O delegație a ARTRI, condusă de subsecretarul general Daniel Mazilu, participă la lansarea liniei de feribot Constanța-Batumi-Iliciovsk. Evenimentul va avea loc astăzi, la ora 16.00, la terminalul feribot CFR Marfă – Romcargo maritim, dana 120. foto

Nava-feribot Ro-Ro/pasageri/railway Greifswald, de producție germană, va sosi astăzi în portul Constanța de la Iliciovsk (Ucraina) și va porni în călătoria spre Batumi (Georgia).

Inaugurarea liniei va avea loc în prezența secretarului de stat în Ministerul Transporturilor din România, Iulian Matache, a vice-ministrului Ministerului Economiei şi Dezvoltării Sustenabile din Georgia, Natia Mikeladze, ministrul adjunct pentru Integrare Europeană din Ucraina, Oksana Reiter și a altor reprezentanţi ai Ministerului infrastructurii din Ucraina, precum și ambasadori acreditați la București.

Conexiunea de feribot va fi asigurată cu nave ale companiei „Ukrferry” din Ucraina, având ca partener român operatorul portuar „Romcargo Maritim” SRL din Constanţa. O listă a prețurilor companiei „Ukrferry” poate fi consultată aici.

Capacitatea de încărcare a navei Greifswald este de 85 de camioane (lungime 17 metri) și de 150 de pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =