Florinel Andrei, Secretar General ARTRI

ARTRI: Prin Unirea de la 24 ianuarie 1859 românii le-au arătat tuturor popoarelor că ei nu iubesc dezbinarea

Cu prijelul aniversării a 155 de ani de unitate națională, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI) – asociaţia naţională garantă pentru Convenţia TIR în România – adresează tuturor românilor din țară și din străinătate alese urări de bine, gânduri de speranță pentru anul care a început,  viață în bună înțelegere și prosperitate.

Prin “Unirea cea mică” de la 1859, înaintașii noștri le-au arătat tuturor popoarelor lumii că românii nu iubesc dezbinarea, ura între frați și fărădelegea. Cuvintele lui Vasile Alecsandri – “Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română” – sunt la fel de actuale și de necesare în aceste vremuri în care mulți dintre români locuiesc departe de țară sau sunt rupți de țară. 

Unitatea statală a poporului român, unitate de credință, de neam și de limbă, câștigată și păstrată cu grele jertfe de sânge la Grivița, Turtucaia, Mărăști, Oituz, în Ardeal și în alte multe și tăinuite locuri, trece din generație în generație ca o lumină și ca o chemare pe calea vieții.

La mulți ani, popor român, ani mulți și binecuvântați de la Dumnezeu, ca și cei care vor veni după noi să poată rosti cu bucurie cuvintele: “să-nvârtim hora frăției pe pământul României!”

Florinel Andrei, Secretar general al ARTRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − twelve =