ARTRI: Guvernul României și transportatorii au nevoie urgent de un parteneriat strategic pentru perioada 2014-2020

ARTRI – Asociația garantă națională pentru sistemul TIR în România și reprezentantă pe plan naţional şi internaţional a sectorului transportului rutier de mărfuri – reafirmă nevoia urgentă a deschiderii canalelor de comunicare dintre transportatori și instituțiile statului. Problemele spinoase, adunate de-a lungul anilor, inclusiv cele apărute la sfârșitul anului acesta, pot genera blocaje și tensiuni care nu sunt de folos nimănui înaintea sărbătorilor de Crăciun.

ARTRI sprijină recenta solicitare a transportatorilor români de a ajunge la masa dialogului cu autoritățile statului și este pregătită să participe la toate negocierile pe care Ministerul Transporturilor are datoria să le inițieze. 

ARTRI solicită Guvernului României asumarea rolului de garant al dezvoltării transporturilor rutiere pe termen mediu și lung în condițiile în care transportatorii români au numeroase probleme nu doar în țară, ci și în străinătate. Ne îngrijorează în mod special atitudinea radicală cu care sunt confruntați în aceste zile șoferii români din Italia, unde aceștia sunt văzuți drept “vinovații de serviciu” în contextul politicilor de austeritate inițiate de guvernul Letta.

Din experiența a cinci decenii de activitate, ARTRI conștientizează foarte bine faptul că a mulțumi pe toată lumea este cu neputință în perioadele de criză, dar ceea ce nu ar trebui să lipsească niciodată din visteria guvernului și a mediului de afaceri din transporturi este responsabilitatea față de viitorul țării.

Iată de ce credem că Guvernul României și transportatorii au nevoie urgent de un parteneriat strategic pentru perioada 2014-2020.

Florinel Andrei,
Secretar General al ARTRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + five =