ARTRI este singura organizaţie din România prezentă la Leipzig, la International Transport Forum

Summit-ul anual al International Transport Forum 2014, care are loc la Leipzig, în Germania, se concentrează pe tema „Transporturi pentru o lume în schimbare”.

Reuniunea la nivel înalt, la care participă miniștri din 54 de state membre, dezbate focalizat, cu factorii de decizie din mediul de afaceri, liderii societății civile și cadrele universitare de top problemele momentului, dintr-o perspectivă de specialitate.

Subiectele principale de discuţie sunt: proiectarea oraselor pentru oameni, în sprijinul acestora; adaptarea la schimbările climatice și fenomenele extreme, pentru asigurarea performanței rețelei de transport într-o lume în schimbare; inovaţiile care schimbă Transporturile şi modul în care trebuie să răspundă mediul politic la acestea; forța de muncă pentru transporturile noi ale viitorului; orașe mai locuibile, într-un peisaj citadin în schimbare; modelarea transporturilor pentru un nou viitor energetic; transporturile durabile pentru toți; planificarea unor transporturi mai ecologice și mai incluzive.

citeşte şi: Declaraţie pentru conectarea globală a Transporturilor (Kaleej Times)

Summit-ul explorează abordările creative de la practicienii domeniului, pentru a răspunde provocării fundamentale pentru orașele din secolul al XXI-lea – asigurarea condiţiilor pentru ca locuitorii acestora să se simtă cât mai în siguranţă în mediul urban, într-un climat citadin nesigur.

poate te interesează şi: Ce va revoluţiona Transporturile până în anul 2025 (Manila Bulletin)

Participanţii dezbat despre tendințele economice și sociale la nivel mondial, cu impact în Transporturi, aspectele de reglementare și tehnologice, cu privire la rolul şi conduita şoferului în vehiculul conectat informatic, precum şi felul în care ţinem pasul cu provocările politice-cheie din lumea în schimbare.

aplicat: Summit-ul ITF cere o cooperare globală mai bună în politica de Transporturi (Trend)

Summit-ul anual ITF e o platformă unică pentru conversații la nivel mondial asupra strategiilor pentru Transporturile secolului al XXI-lea. Activitatea sa este susținută de cercetarea economică, colectarea statisticilor și analiza politică.

International Transport Forum a apărut ca o consecinţă a Conferinței Europeane a Miniștrilor Transporturilor dîn 2006/2007. La momentul respectiv, miniștrii Transporturilor au decis să invite noi membri din țări non-europene, pentru a aborda problemele globale pentru toate modurile de transport, precum și pentru a crea o platformă publică pentru un dialog politic larg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 17 =