Asociaţia R..." />

ARTRI a lansat Tribunalul Arbitral în Transporturi

Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI) a înființat Tribunalul Arbitral în Transporturi. Lansarea oficială a insituției a avut loc marți, 7 aprilie.

UN TRIBUNAL PENTRU TRANSPORTURI

În deschiderea oficială a porților Tribunalului Arbitral în Transporturi, dl Cristian Şerban, Preşedintele Colegiului Tribunalului Arbitral în Transporturi (TAT), a prezentat componența prezidiului inaugural din care au făcut parte: Prof. Univ. Dr. Av. Olimpiu Crauciuc, Arbitru TAT, Notar Public Florina Dobre, Av. Ion Scăunaşu, membru al Colegiului TAT, Dr. Cristian Bişa, Administrator Business Management Technologies, partener al ARTRI. Subliniind necesitatea stringentă care a condus la apariția acestei instituții de justiție alternativă, dl Cristian Șerban l-a invitat pe dl Nicolae Savu, Președintele Consiliului Director al ARTRI, să dea citire Declarației Preşedintelui de Onoare al Tribunalului Arbitral în Transporturi, Dl Martin Marmy, care nu a mai putut ajunge la București din rațiuni obiective. “Înființarea Tribunalului Arbitral în Transporturi reprezintă încoronarea unor eforturi și pregătiri neîncetate ale Asociației Române pentru Transporturi Rutiere Internaționale, organizație foarte hotărâtă să asigure succesul acestei contribuții semnificative la industria globală a transporturilor. Salut, așadar, inaugurarea la București a Tribunalului Arbitral în Transporturi, un instrument modern, imparțial, și de un înalt nivel de specializare a jurisdicției alternative, la standard internaționale de excelență”, a scris, de la Geneva, dl Martin Marmy.

CREANȚELE POT DUCE LA FALIMENT

În alocuțiunea sa, dl Prof. Univ. Dr. Av. Olimpiu Crauciuc a subliniat faptul că aspectele comerciale au făcut de multe ori în istorie obiectul unor arbitraje. “Utilizarea arbitrajului a evidențiat, de la început, o atitudine foarte pragmatică. Profesioniștii și-au dorit ca problemele lor să fie rezolvate de profesioniști. Și acesta este un mare avantaj în soluționarea litigiilor. Și în cazul Tribunalului nostru urmărim să oferim soluții rapide, imparțiale și convenabile”, a declarat profesorul.

Avocatul Ion Scăunașu a evidențiat caracterul autonom al Tribunalului, instituție care reunește cel mai select grup de arbitri din România, și larga paletă a operatorilor de transport din țară și din străinătate, care pot beneficia de sprijinul acestuia.

Dr. Cristian Bișa, Administrator Business Management Technologies, într-o prezentare analitico-sintetică a pieței de transporturi din România a arătat foarte clar că problema creanțelor nerecuperate poate genera insolvență și tensiuni în mediul de afaceri. “La nivelui pieței transporturilor din România, media de timp pentru recuperarea creanțelor este de aproape 100 de zile. E un semnal îngrijorător care anunță insolvența, în special la firmele mici”, a declarat Cristian Bișa.

Toate prezentările au generat multe întrebări punctuale care și-au găsit răspunsurile la fața locului. De altfel, din 7 aprilie, site-ul oficial al Tribunalului Arbitral în Transporturi, disponibil la adresa www.arbitrans.net, oferă un flux constant de informaţii, date şi rapoarte publice pentru toți cei interesați.

1 comment

  1. Marian

    Buna seara acest Tribunal trebuia facut de cel putin 10 ani pentru ca in Ro actioneaza pe piata mai multi tepari decit oameni corecti .Am o activitate de 24 ani intransport am ajuns sa am 12 cupluri volvo noi toate luoate pe parcurs ,dar am ajuns la concluzia ca din transport nu m ai poti supravetui ,nu ma i gasasti forta de munca ,soferul a ajuns sa cistige mai mult ca firma ei doresc sa i platest ca si cei din ue ,la noi preturile la achizitii sint m ai mari ca in ori ce tara si prestarea de serviciu aproape gratis nici 0,80 centi nu ofera nimeni pe piata . Sint foarte multe firme capusa ,faci cursa cu banii tai si nu ai garantia ca i primesti pe ai tai .In decursul a 24 ani am luoat tape de sute de mii de euro ,multe ar fi de spus dar timpu ne preseaza si nu putem sta mult de vorba . Ete un lucru bun facut dar tirziu .Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =