ARR a lansat aplicaţia informatică Registrul Naţional al Cursanţilor

Autoritatea Rutieră Română a introdus, începând cu 1 iulie, aplicația informatică Registrul Național al Cursanților, prevăzută în OMT 75/2014, ce reglementează pregătirea persoanelor pentru obținerea permisului de conducere.

Aplicația e pusă gratuit la dispoziția școlilor de conducători auto, prin urmare intrarea în funcțiune a acesteia nu va influența tariful perceput cursanților.

Accesul la Registrul Național al Cursanților se va face de pe orice PC, tabletă, telefon, prin intermediul unui user și a unei parole, la adresa www.arr.ro, secțiunea “Raportări online”.

Registrul Național al Cursanților va fi conectat la sistemul informatic al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, astfel încât cursanții se pot prezenta la susținerea examenelor pentru obținerea permisului de conducere doar după realizarea în totalitate a orelor de pregătire teoretică și practică desfășurate în școli.

“Am introdus Registrul Național al Cursanților la solicitarea confederațiilor patronale și sindicale din domeniul transportului rutier, pentru că ne dorim nu numai responsabilizarea școlilor de conducători auto, dar și a instructorilor și cursanților.

Realizarea integrală a orelor de curs înseamnă șoferi mai pregătiți, siguranță în trafic și noi toți trebuie să devenim mai responsabili”, a declarat directorul ARR, Aurelia Surulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − seven =