Ar..." />

Armenia elimină vizele de scurtă şedere pentru cetăţenii UE

Armenia a anunţat că a eliminat vizele de scurtă şedere pentru cetăţenii din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene (UE), pentru a promova dezvoltarea turismului în această fostă republică sovietică din Caucaz. foto

Cetăţenii din UE vor fi de acum scutiţi de viză dacă şederea lor în Armenia nu va depăşi 180 de zile, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului armean al Afacerilor Externe, Tigran Balaian. „Eliminarea vizelor va încuraja activităţile comerciale europene şi turismul în Armenia”, a adăugat Tigran Balaian.

Pe lângă cele 27 de state membre ale UE, această decizie unilaterală se aplică şi celor patru ţări din spaţiul Schengen care nu fac parte din UE: Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia, a precizat el.

Armenia, sub presiunea Moscovei de a adera la uniunea vamală între Rusia, Belarus şi Kazahstan, încearcă să-şi consolideze legăturile economice şi politice cu UE.

Purtătorul de cuvânt al şefei diplomaţiei europene declara în decembrie că o eventuală aderare a Armeniei la această uniune vamală va reduce semnificativ şansele acestei ţări de a semna un acord de comerţ liber cu Uniunea Europeană… citește tot pe www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =