Poliţele RCA, practic baza..." />

Anul marilor revoluţii în asigurări

Poliţele RCA, practic baza pieţei asigurărilor din România, se vor scumpi cu până la 40%-45%, fapt care va afecta serios unele companii. Al doilea mare şoc vine de la Guvern, care vrea să desfiinţeze Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, în ciuda opoziţiei pieţei.

După un 2012 caracterizat mai degrabă de calm, piaţa asigurărilor din România se pregăteşte pentru un an care ar putea fi cel mai agitat din scurta sa istorie postdecembristă, informează Capital.

Grupurile străine prezente în România lasă de înţeles că s-au cam săturat să investească fără rezultate şi îşi propun să facă profit în ţara noastră sau, în caz contrar, să o lase mai moale, iar câteva nume mari din lumea reasigurătorilor au anunţat deja că părăsesc România, speriate de ceea ce ar putea urma.

În tot acest timp, vânzările societăţilor de asigurare scad odată cu adâncirea problemelor financiare prin care trec românii, în timp ce daunele plătite cresc an de an. Tot în sus merg şi fraudele, dar şi sumele pe care asigurătorii sunt obligaţi să le plătească pentru vătămări corporale şi decese în urma unor accidente provocate de clienţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − ten =