Ion S..." />

ANM: Este posibil să emitem Cod roșu de viscol în România

Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţională de Meteorologie, a declarat, în timpul comandamentului de iarnă de vineri, că este posibil să fie emis un cod roşu de viscol pentru câteva regiuni ale ţării. foto

„În cursul zilei de sâmbătă vor fi două actualizări a codului portocaliu. Este posibil să fie adăugate judeţele Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova în cod portocaliu şi sâmbătă seară să scoatem judeţul Mehedinţi din cod. Nu este exclus ca avertizare de cod să fie prelungită până luni. Nu este viscolul înspăimântător care nu a mai fost niciodată, dar este foarte lung. Nu excludem posibilitatea ca, în cazul în care se vor depăşi 50 de centrimetri pe metru pătrat în 24 de ore să apară şi coduri roşii nowcasting, în prima fază, pentru a respecta parametrii stabiliţi cu aceste coduri”, a declarat Ion Sandu, la Guvern. 

Şeful ANM a emis în timpul comandamentului de iarnă şi un sfat pentru populaţie: „Dacă nu e nevoie urgență să se plece la drum să se amâne deplasările începând cu aceste noapte până duminică după-masă”.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în dimineaţa zilei de vineri, un cod portocaliu de viscol şi ninsori pentru 10 judeţe, inclusiv Capitala.

Capitala şi zece judeţe din sudul ţării vor fi de vineri, ora 18.00, până duminică la aceeaşi oră, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben, în acelaşi interval.

Codul portocaliu vizează judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Giurgiu, Călaraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Ilfov, inclusiv Capitala.

Sub cod galben vor fi judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Argeş, Covasna, Braşov, Sibiu, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + seven =