Administrația Național..." />

ANM: Cod portocaliu de ploi în 12 județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare cod portocaliu de ploi, grindină și descărcări electrice, valabilă în 12 județe, precum și o atenționare cod galben de vreme instabilă în restul țării, ambele valabile până marți seară. foto

Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 septembrie, ora 15:00 — 20 septembrie, ora 21:00, în județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila și Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj, va fi cod portocaliu de instabilitate atmosferică, iar ploile vor avea caracter torențial și se vor cumula local 60 — 80 litri/metrul pătrat.

De asemenea, în perioada 19 septembrie, ora 10:30 — 20 septembrie, ora 21:00, va fi în vigoare atenționarea cod galben de ploi cu caracter temporar în toată țara și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși frecvent 20 — 25 l/mp și pe arii restrânse 40 — 50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, de grindină.

În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.

ANM precizează că temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marți, 20 septembrie și miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara.

Sursa: Agerpres 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =