ANAF a anulat controalele speciale de la vămile cu Serbia, Ucraina şi R. Moldova

Decizia ANAF, intrată în vigoare vineri, ca la punctele de trecere a frontierei către Serbia, Ucraina şi Republica Moldova să fie făcute controale speciale, a bulversat activitatea în vămi. Aşa că, la nici 24 de ore, ordinul a fost anulat. foto

22 de produse, printre care tutun, băuturi alcoolice, carburant, ulei, zahăr, flori şi plante de ornament, legumele şi fructele din bagajele personale ar fi trebuit verificate la sânge. Este motivul pentru care timpul de aşteptare s-a mărit considerabil pentru că fiecare trebuia să declare toate bunurile aduse de peste graniţă şi să completeze diverse formulare. 

Intenţia ANAF era să se creeze o bază de date aşa încât să fie identificate mai uşor persoanele care introduc frecvent în ţară produse pe care le declară destinate consumului personal, dar apoi le comercializează pe piaţa neagră. Având în vedere aglomeraţia care s-a produs, vineri, în jurul orei 22:30, ordinul a fost anulat fără nicio explicaţie.

Oamenii au putut trece la fel că până acum, fără să mai fie nevoiţi să completeze niciun formular special cu bunurile deţinute.

Vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, oamenii au stat la coadă şi chiar şi şapte ore ca să intre în ţară. Reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale Iaşi au precizat că cei însoţiţi de copii, persoanele care trebuiau să ajungă la aeroport sau bolnavii au avut prioritate şi nu au fost nevoiţi să aştepte pentru formalităţile de frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =