Șof..." />

Amenzi usturătoare pentru șoferii care aruncă ceva pe geam

Șoferii care aruncă gunoaie pe geam ar putea fi amendați de acum, după ce s-a propus modificarea Legii 515 cu privire la localitățile urbane și rurale. foto

Astfel, cei care aruncă ambalaje sau chiștoace din mașină riscă să primească o  amendă de până la 2.500 de lei. Polițiștii rutieri se vor folosi de înregistrările de pe camerele de supraveghere pentru a-i sancționa pe conducătorii auto indisciplinați, se arată în proiectul de modificare a actului normativ, potrivit Ziare.com.

Inițiativa legislativă prevede ca aruncarea gunoaielor pe geamul mașinii să fie pedepsită cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei.

În proiect sunt incluse și persoanele care aruncă de la ferestrele apartamentelor resturi menajere, lichide sau obiecte, ele fiind pasibile de sancțiuni similare.

„Văd mereu pe marginea drumurilor, pe marginea râurilor dezastru de mizerie și nu se poate, avem o țară așa frumoasî și este păcat să ne batem joc de ea”, a declarat unul dintre inițiatori, deputatul Ioan Dirza.

„Până acum s-au mai dat amenzi pentru pungi cu apă aruncate de copii pe geam, pentru scrumiere golite din mașini, dar destul de puține”, a spus și Teodor Bălan, lider în cadrul Sindicatului Pro Lex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 4 =