..." />

Ambasada SUA: Infrastructura şi birocraţia, problemele investitorilor

Infrastructura rutieră, cea a sistemului sanitar românesc şi birocraţia sunt problemele cele mai importante cu care se confruntă companiile americane ce au investit în România, spune consilierul economic al Ambasadei SUA în România, Susan Garro.

Garro a afirmat că investitorii au „nevoie de o infrastructură rutieră mai bună, pentru a-şi putea transporta produsele către pieţele de destinaţie”.

Pe de altă parte, infrastructura sanitară nu e nici ea întotdeauna atât de puternică pe cât ar trebui să fie „şi adeseori trebuie să facă faţă la multă birocraţie”.

Reprezentanta Ambasadei SUA în România a spus că firmele americane sunt foarte mulţumite de înalta calificare a forţei de muncă şi că, într-o întâlnire cu companiile americane ce învestesc în Prahova, a vorbit cu reprezentanţii unei companii, care au ajuns să trimită specialişti români în SUA, ca să-i instruiască pe americanii de la firma mamă.

Este vorba despre o firmă ce produce subansamble pentru industria aviatică, care are sediul într-un parc industrial de lângă Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =