ALLIANZ-TIRIAC: Asigurarile de viata si sanatate au devenit a doua cea mai importanta linie de business

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a inchis anul 2019, cel de al 25-lea an de existenta, cu prime brute subscrise de 1,37 miliarde de lei, in crestere cu 3,6% fata de 2018 si cu un profit operational de aproximativ 134 milioane de lei, scrie 1asig.

In 2019, ALLIANZ-TIRIAC precizeaza ca a continuat sa faca pasi fermi in schimbarea structurii portofoliului. Astfel, vanzarile de asigurari de viata si sanatate au depasit vanzarile de asigurari RCA si au devenit a doua cea mai importanta linie de business, dupa segmentul Casco.

„Am celebrat primii 25 de ani de existenta ai ALLIANZ-TIRIAC prin continuarea cresterii responsabile, solide si profitabile, prin investitii in simplificarea produselor si imbunatatirea serviciilor in beneficiul clientilor, angajatilor si partenerilor nostri. Acest lucru ne-a permis sa intoarcem in economia romaneasca in 2019 peste 1,1 miliarde de lei. Ii asigur pe clientii si partenerii nostri ca indiferent de situatie ALLIANZ-TIRIAC ramane o ancora care le va da forta si increderea sa mearga mai departe”, a spus Virgil SONCUTEAN, CEO al ALLIANZ-TIRIAC.

„In aceste momente dificile sanatatea clientilor, partenerilor, angajatilor si colaboratorilor nostri este prioritatea zero si am luat toate masurile pentru ca ea sa fie protejata. Tocmai din aceasta ratiune, ALLIANZ-TIRIAC isi desfasoara activitatea exclusiv online in aceasta perioada, toate serviciile noastre fiind complet operationale. Le multumesc colegilor si partenerilor pentru mobilizarea exemplara si pentru toate eforturile pe care le depun permanent”, a adaugat Virgil SONCUTEAN.

Asigurarile de viata, sanatate, locuinta si cele agricole au inregistrat cele mai mari ritmuri de crestere in 2019. Asigurarile de viata au crescut cu peste 13% anul trecut in portofoliul ALLIANZ-TIRIAC, dublu fata de ritmul de crestere al pietei, in timp ce asigurarile de sanatate s-au majorat cu peste 20%.

ALLIANZ-TIRIAC a ajuns la peste 212.000 de clienti cu asigurari de viata si sanatate in portofoliu la finalul anului trecut.

„Numarul clientilor care au incheiat o asigurare de viata la ALLIANZ-TIRIAC a crescut in 2019 cu 41%, fata de 2018. Aceasta dinamica ne bucura si ne da incredere ca tot mai multi romani isi vor asigura ceea ce au mai de pret: viata si familia. Momentele dificile prin care trecem ne fac sa reflectam mai mult la ceea ce conteaza cu adevarat in vietile noastre. Asigurarile de viata si sanatate reprezinta cel mai eficient mod prin care ii putem proteja pe clientii nostri si pe cei dragi lor in cazul unor evenimente neprevazute. Prin asigurarea de viata, clientii nostri stiu ca orice s-ar intampla isi pot mentine standardele de viata, pot pune deoparte banii necesari pentru educatia dorita pentru copiii lor si pot avea o viata frumoasa si linistita si la varsta pensionarii”, a declarat Adriana MATACHE, Director General Adjunct al ALLIANZ-TIRIAC.

Cresteri peste media pietei au fost consemnate si la nivelul asigurarilor agricole care au inregistrat un salt de aproximativ 80%, in timp ce vanzarile pe segmentul asigurarilor de locuinta s-au majorat cu peste 12% anul trecut fata de 2018.

Impact direct in economie de peste 1,1 miliarde de lei

Valoarea totala a despagubirilor platite clientilor si tertilor a insumat aproximativ 784 milioane de lei in 2019. ALLIANZ-TIRIAC a platit astfel, in medie, despagubiri de 3,1 milioane de lei pentru fiecare zi lucratoare a anului trecut, in crestere cu 11% fata de 2018.

In baza politelor pentru locuinte au fost platite despagubiri mai mari cu 42% in 2019, in principal ca urmare a incendiilor si fenomenelor meteo severe. Cresteri similare ale daunalitatii au fost inregistrate pe segmentul asigurarilor de raspundere generala si asigurari de sanatate.

Cu toate acestea, despagubirile platite in baza asigurarilor auto au insumat aproape 70% din totalul despagubirilor platite de ALLIANZ-TIRIAC anul trecut.

Pe langa despagubirile platite clientilor si tertilor pagubiti, ALLIANZ-TIRIAC a contribuit in economie si cu peste 385 milioane de lei, reprezentand cheltuieli cu salarii, comisioane, taxe, impozite si contributii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =