Rasturnare de..." />

ALDE ar vota în Parlamentul European pentru ACTA

Este posibilă, dar încă nu probabilă o schimbare de situatie in privinta soartei controversatului tratat ACTA în Parlamentul European. Desi parea ca acordul nu are nici o sansa sa fie adoptat de Parlamentul European, lucrurile devin putin mai complicate. foto

Aceasta pentru ca grupul liberal din PE (ALDE) ar urma sa voteze in favoarea ACTA in Comisia pentru Industrie, Cercetare si Energie – din care face parte si europarlamentarul roman Adina Valean, desi saptamana trecuta anuntase contrariul.

Informatia a fost dezvaluita in exclusivitate pentru Stirile ProTV de surse din Parlamentul European.

Din totalul de 754 de europarlamentari, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) are numai 85 locuri ocupate. Foarte important este ce vor face europarlamentarii Partidului Popular European, 271 la număr. Grupul Socialist (190 europarlamentari) pare a fi contra ACTA.

Negociat in secret din anul 2007, initiat de Statele Unite, Comunitatea Europeana si Japonia, ACTA este un tratat propus ca raspuns la cresterea globala a comertului cu bunuri contrafacute si lucrari protejate de drepturi de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − ten =