Asoci..." />

AITA: Situație problematică pentru transporturi în Turcia

Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA) informează că, la reuniunea pe tema transporturilor a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), desfășurată la Istanbul, a fost discutată problema efectuării transporturilor de mărfuri în Turcia. foto

Este vorba despre noile prevederi anunțate de partea turcă în luna septembrie, potrivit cărora, pentru o operațiune de transport unde se solicită autorizații sau o aprobare specială de la Ministerul Afacerilor Maritime și Comunicațiilor din Turcia, realizată de transportatorul rutier fără autorizație adecvată sau fără aprobarea specială, fiecare combinație de vehicule sau vehiculul trebuie să plătească 3000 de euro amenda. AITA a cerut explicații părții turce și a obținut următorul răspuns de la Ministerul Afacerilor Maritime și Comunicațiilor de la Ankara: 

1. În conformitate cu noile reglementări prezente şi în vigoare, în timpul inspecţiei, amenda de 3 000 de euro în cazul lipsei autorizaţiilor de transport nu va fi percepută imediat.

2. Transportatorul va avea dreptul să prezinte toate documentele necesare.

3. Dacă vehiculul cu CEMT ajunge în Turcia înainte de momentul calculat pentru o cursă pentru diferite ţări, transportatorului i se permite să aştepte la frontieră, în scopul de a îndeplini cerinţa în timpul estimat.

În cazul în care operatorul de transport nu este de acord cu oricare dintre soluţiile de mai sus, atunci conducătorul auto poate semna în mod voluntar actul, achitând amenda în valoare de 3 000 de euro pentru a putea intra în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 3 =