Problema. Aglomer..." />
problema lunii

Aglomerarea CNMSI la finalul/începutul anului

Problema. Aglomerarea CNMSI la finalul / începutul anului CEMT-urile s-ar fi putut ridica teoretic din 19.12.2012. Ar fi fost trei zile posibile de distribuire, când toată lumea a stat cu gândul la sărbători. Cel mult au fost rezolvate unele contestații. Distribuiri nu s-au făcut.

Nu avem informații despre puținii transportatori ce și-ar fi putut ridica CEMT-urile înainte de finalul anului, pe 27 sau 28 decembrie. La reluare, în 2013, procesul s-a suprapus cu distribuirea lunară a autorizațiilor bilaterale și repartizări de licențe de traseu pentru transportul de persoane. Aglomerația a fost groaznică, transportatorii și funcționarii iritați. Rezultatele nu puteau fi satisfăcătoare.

 

Soluția Autorizațiile CEMT trebuie distribuite înainte de sărbătorile de iarnă. Repartizarea nu trebuie încheiată obligatoriu, dar cei ce au nevoie trebuie să le poată lua din timp. Simpla mutare nu e o soluție categorică: CNMSI s-ar putea trezi tot cu zeci sau sute de transportatori zilnic.

Transportatorii trebuie să poată veni eșalonat. Mutarea repartizării înainte de sărbători va evita suprapunerea cu alocarea lunară a autorizațiilor bilaterale. Se poate în alte țări, trebuie să putem și noi. La CNMSI am văzut o suplimentare a funcționarilor ce lucrau efectiv, deci a fost bunăvoință și au încercat. În cazul de față soluția e la MT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =