A..." />

Aeroportul Timişoara, autorizat pentru exploatare pe trei ani

Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara a fost autorizat pentru exploatare de către Autoritatea Aeronautică Civilă pentru trei ani, reprezentanţii aerogării spunând că această certificare, pe o perioadă atât de lungă, este o premieră în România.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, instituţia a fost autorizată pentru exploatare pe o perioadă de trei ani, până în 30 mai 2017, de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România (AACR), în urma unui audit exigent.

„Este printru prima dată în România când inspectorii AACR certifică pe o perioadă atât de lungă suprafeţele de mişcare şi echipamentele de balizaj în serviciu ale unui aeroport.

Autorizarea s-a făcut în urma unei evaluări stricte a condiţiilor de siguranţă şi, în urma celor constatate, experţii au decis acordarea certificatului pe o perioadă de trei ani, perioada maximă pentru care acest certificat poate fi acordat. Până în prezent, autorizarea aeroporturilor din România se acorda pe un an calendaristic”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, inspectorii AACR au constatat îndeplinirea tuturor condiţiilor de siguranţă aeronautică, conform standardelor internaţionale.

Astfel, nu există restricţii de operare pentru aeronavele companiilor aeriene care au curse regulate pe Aeroportul din Timişoara, iar acesta este deschis operării neregulate a oricărui tip de aeronavă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 1 =