Aeroportul din Cluj vrea un împrumut de 50 mil. lei pentru investiţii

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu“ din Cluj-Napoca vrea să contracteze un împrumut de 50 milioane de lei, pe o perioadă de 20 de ani, pentru finanţarea unui proiect de investiţii. foto

Acest împrumut vizează obiectivul de investiţii „Pistă de decolare-aterizare de 3.500 m – Etapa I şi suprafeţe de mişcare aferente”, potrivit unui anunţ al aeroportului aflat în subordinea Consiliului Judeţean Cluj. Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 martie. 

Potrivit datelor publicate pe site-ul aeroportului, în septembrie 2011 au început lucrările pentru construirea unei piste noi. Prima etapă a investiţiei vizează realizarea a 2.100 metri de pistă, proiectul vizând la final construcţia unei noi piste de decolare – aterizare, de 3.500 metri.

Traficul aerogării a crescut anul trecut la 1,03 milioane pasageri, de la 932.000 pasageri în anul anterior. Noua pistă de 2100 de metri a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost inaugurată, în octombrie 2013, cu un miting aviatic la care sunt aşteptate 10.000 de persoane. Pista de 2.100 de metri, care a costat circa 38 de milioane de euro, este parţial finalizată, urmând ca în viitoarea etapă de dezvoltare aceasta să aibă 3.500 de metri. (Adevarul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 14 =