Pentru a t..." />

Aeroportul din Brașov, construit cu bani de la bancă

Pentru a termina pista aeroportului din Braşov, Consiliul Judeţean are nevoie de credite bancare, deoarece Guvernul nu a vrut să finanţeze acest proiect. Lucrările au început anul trecut şi ar trebui finalizate în această primăvară. foto

Autorităţile din Braşov mai au nevoie de 5 milioane de euro pentru a finaliza pista aeroportului. Consilierii judeţeni au aprobat deja, în unanimitate, contractarea creditului.

4,1 milioane de euro vor fi folosiţi pentru finalizarea suprafeţelor de rulare dintre pistă şi locul de parcare a avioanelor, dar şi pentru instalaţii electrice şi de semnalizare. 

Creditul trebuie luat de la o bancă, pentru că Uniunea Europeană nu finanțează construcția de noi aeroporturi, ci doar modernizarea celor existente.

În acest an, Consiliul Județean va lansa şi licitația pentru construirea turnului de control. Se estimează că aeroportul va aduce şi mult mai mulţi turişti la Braşov, oraşul de sub Tâmpa fiind pe locul al doilea la nivel naţional ca număr de vizitatori după Bucureşti. (Capital)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × three =