Rep..." />

Aeronautica română cere comasarea într-o singură structură

Reprezentanţii industriei aeronautice au propus Ministerului Economiei înfiinţarea unei structuri economice integrate, prin comasarea firmelor de profil, şi privatizarea acesteia, dar şi întocmirea unui program pe 10 ani în vederea achiziţiei de elicoptere şi avioane de către instituţiile bugetare, informează Adevărul.

La consultările de la sediul Ministerului Economiei au participat reprezentaţi ai companiilor cu capital de stat şi private, institute de cercetare, asociaţii patronale din domeniu.

„Modificarea TVA la 15%, însoţită de măsuri coercitive faţă de evaziunea fiscală, îmbunătăţirea Legii nr. 354/2003 privind offset-ul, sprijinirea de către Eximbank a industriei româneşti, precum şi suplimentarea bugetului alocat cercetării la minim 1% din PIB, se află, totodată, pe lista de solicitări.

De asemenea, stabilirea unei strategii naţionale privind privatizarea agenţilor economici din sectorul industriei aviatice care nu au fost încă privatizaţi se află pe agenda industriaşilor din aviaţie“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − ten =