Doi noi..." />

Adunarea Generală CER anunţă primirea a doi noi membri

Cu ocazia desfăşurării Adunării Generale a Comunităţii Companiilor Europene de Cale Ferată şi Infrastructură (CER) la 3 mai, la Paris, asociaţia a anunţat aprobarea cererii de primire a doi membri noi: Societatea Cărilor Ferate din Republica Moldova şi HS2 (High Speed Two) din Marea Britanie. foto

Alături de Asociaţia Germană a Companiilor de Transport (VDV) şi WESTbahn, care au devenit membri CER în luna decembrie a anului 2011, asociaţia numără acum 78 de membri, printre care companii de transport feroviar, administratori de infrastructură, organisme de alocare a traseelor, precum şi companii de leasing de material rulant.

Compania naţională Căile Ferate din Moldova operează atât transportul de pasageri, cât şi cel de marfă, precum şi administrarea infrastructurii feroviare din Republica Moldova.

High Speed Two (HS2) a fost înfiinţată în anul 2009 pentru a consilia guvernul britanic în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelei de mare viteză din Regatul Unit. HS2 este administrată în întregime de executivul de la Londra.

„Diversitatea membrilor CER constituie o parte esenţială a puterii noastre de reprezentare. CER e singura asociaţie din UE care reprezintă companii din întregul sistem feroviar. Sunt convins că noii membri vor avea un rol important în modelarea punctelor noastre de vedere şi vor oferi instituţiilor UE idei noi, concrete, pentru viitoarea legislaţie europeană de transport”, a declarat Libor Lochman, directorul executiv CER… citește tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =