Adolescenți reținuți pentru furtul de motorină din rezervoarele TIR-urilor

Doi adolescenți în vârstă de 18 și 19 ani, din județul Timiș, au fost reținuți de polițiștii arădeni. Cei doi sunt suspectați că au furat peste o tonă de motorină de pe raza localităților Chesinț, Lipova și Zăbrani. Potrivit IPJ Arad, tinerii au fost prinși în urma unei acțiuni a polițiștilor din Lipova, desfășurată pe linia furturilor de combustibil din rezervoarele camioanelor TIR. foto

Prinderea adolescenților a avut loc după ce oamenii legii au depistat pe raza localităţii Chesinţ un autoturism Audi A3 abandonat, despre care existau suspiciuni că a fost folosit la comiterea unor infracţiuni. 

„În urma controlului efectuat asupra autoturismului în cauză şi din verificările efectuate poliţiştii au constatat că cei doi tineri s-au deplasat cu autoturismul în cauză dinspre localitatea Lipova spre localitatea Neudorf, având în portbagaj 12 recipiente din plastic a câte 30 de litri fiecare, pline cu motorină. De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că motorina a fost sustrasă în noaptea de 08/09 august, din rezervorul unui camion parcat pe raza localităţii Șiria”, a explicat agentul principal de poliție Ovidiu Liber, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

La solicitarea polițiștilor și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, magistrații Judecătoriei Lipova au emis o autorizație de percheziție domiciliară pe numele lui Marius B. La locuința acestuia, polițiștii au găsit mai multe recipiente din plastic care au fost folosite la furturile și transportul motorinei. În urma extinderii cercetărilor poliţiştii au stabilit că cei doi sunt suspecţi şi în alte 5 cazuri de furt în formă calificată, “constând în aceea că în perioada 7 iunie – 9 august, au sustras cantitatea de 1.110 litri motorină din TIR-uri parcate pe raza localităților Lipova și Zăbrani, fapte rămase iniţial cu autori necunoscuţi”.

Cei doi adolescenți urmează să fie prezentați în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru furt calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 8 =