Automobilul Ch..." />

Acest airbag va revoluționa siguranța mașinilor

Automobilul Chevrolet Cruze (model 2013), din clasa sedan-urilor compacte, include primul airbag pentru şofer prevăzut cu sistem flexibil de activare, o premieră pentru industria auto, proiectat pentru o funcţionare mai eficientă şi pentru asigurarea unei protecţii la impact echivalente celei oferite de sistemele de airbaguri mai scumpe şi mai complexe. foto

Spre deosebire de airbag-urile cu declanşare în două trepte, ce utilizează un inflater pentru impact la viteze reduse şi altul pentru impact la viteze mari, noul airbag inteligent cu declanşare într-o singură etapă, montat pe modelul Cruze, utilizează un singur inflater cu putere mai mică, ce gestionează forţele de impact în ambele situaţii de viteză, se arată într-un comunicat al Chevrolet România.

Noul airbag reduce riscul leziunilor provocate de umflarea airbag-ului, permiţând energiei cinetice generate de mişcarea înainte a şoferului să împingă aerul în afară şi să îl elimine complet.

Testele efectuate de General Motors arată demonstrează că noul airbag le asigură şoferilor de diferite staturi o amortizare excelentă, indiferent de viteza la care are loc impactul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 8 =