Accidentele de muncă fac mai multe victime în fiecare an decât războaiele

Expo Media vine în întâmpinarea companiilor care prețuiesc sănătatea și siguranța angajaților prin organizarea celei de-a doua ediții a evenimentului “Workplace Safety Management Forum”, ce va avea loc în data de 1 octombrie 2014, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

București, 25 septembrie 2014 – “Accidentele de muncă fac mai multe victime în fiecare an decât războaiele” spune Guy Ryder, directorul general al Organizației Mondiale a Muncii. Cu toate acestea, bolile profesionale nu sunt menționate nicăieri în rapoartele anuale ale Organizației Mondiale a Sănătății privind primele zece boli mortale din lume. În fiecare zi, la nivel mondial, au loc circa 850.000 de incidente minore legate de riscurile ocupaționale, iar costurile directe și indirecte ale acestor accidente sunt estimate la 2,13 miliarde de euro anual la nivel global, se mai arată în raport.

Una din problemele discutate la congresul de la Frankfurt, la care au participat 4.000 de specialiști din 141 de țări, a fost cea a sănătății mentale a salariaților. „Sănătatea mentală a angajaților este la fel de importantă precum cea fizică. Dacă angajații nu sunt sănătoși din punct de vedere psihic, aceștia nu vor putea da randament iar productivitatea va avea de suferit, la fel și competitivitatea”, a atras atenția un reprezentant al Organizației Internaționale a Angajaților. El spune însă că angajatorii nu sunt interesați de aceste probleme, deși afectează direct rezultatele firmelor pe care le conduc. 

Expo Media dă startul celei de-a doua ediții a conferinței „Workplace Safety Management Forum” oferind soluții pertinente companiilor, astfel încât să reducă atât numărul de accidente, cât și costurile aferente acestora. Motivul este simplu: este mult mai ieftin să prevenim decât să soluționăm problemele, mai ales în privința accidentelor la locul de muncă.

Un studiu recent desfășurat de către Reader’s Digest în 15 țări europene a demonstrat că, în momentul de față, românii au „reușit” o contra-performanță spectaculoasă: suntem pe locul 1 în Europa la nivelul de stres perceput: 52 la sută consideră că stresul este cea mai mare problemă de sănătate în raport cu media europeană de 33 de procente.

În cadrul conferinței “Workplace Safety Management Forum” companiile vor învăța cum să își protejeze mai bine angajații și să crească competitivitatea, aplicând soluții practice pentru prevenirea accidentelor în muncă. De asemenea, vor fi prezentate tehnici concrete de management al riscurilor, ce au un impact direct în reducerea costurilor de personal și în creșterea competitivității, și multe alte informații interesante de business.

Printre speakerii acestei ediții se numără experți incontestabili ai domeniului, precum: Florentina Taudor – Director general, Renania, Dragoș Galos – Director Program Vânzări-Asigurări de Viață și Sănătate, Groupama Asigurări România, Cătălin Velescu – Director General, 3M Siguranța Personală, Raluca Iordache – Cercetător Psiholog, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabont” – INCDPM, Viorica Petreanu – Cercetător INCDPM, Doru Darabont – Director General, INCDPM, Steluța Nisipeanu – Secretar Științific, INCDPM, Alin Jalea – HSEQ Manager, Dalkia România, Cornel Marius Rădulescu – IH&S & Fire Protection Leader, Procter & Gamble, George Rusu – HS&E Leader, Procter & Gamble, Mădălina Balan – Managing Partner, Hart Consulting, Mihnea Balteanu – Director General, Miso, Michael Pop – Country Business Leader Fall Protection, Vertiqual Engineering, Mihai Fuior – Safety Manager, Danone.

„Continuăm tradiția de a susține și în acest an Workplace Safety Management Forum pentru că Renania și-a asumat, pe lângă obiective de business, și obiective de educație. Prin platformele organizate de către Renania, ne propunem să împărtășim bunele practici din domeniul sănătății și securității în muncă, implementate direct de către clienții noștri. De aceea, ne dorim să avem un dialog real cu mediul de business, să învățăm prin schimb de experiență, din soluțiile concrete și eficiente implementate de companiile din România”, Florentina Taudor, General Manager Renania.

Conferința se bucură de sprijinul partenerilor: Renania – în calitate de Presenting Sponsor și 3M Siguranța Personală și Groupama Asigurări – Silver Partners.

“Workplace Safety Management Forum” este susținut si de partenerii media: Marketing Portal, România Liberă, DoingBusiness.ro, 9AM, Hart Consulting, Revista Mișcarea, Gadget Trends, HR Manager, Revista Construcțiilor, Business Live, Romanian Journal of Health Manager, mediaTrust.

Pentru mai multe informații privind condițiile de participare și oportunitățile de sponsorizare ne puteți contacta telefonic: 0731 141 414 sau prin e-mail: alexandra.chiorean@expomedia.ro.

Agenda completă a evenimentului și alte informații sunt disponibile online: http://www.conference-arena.com/workplace-safety-management-forum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =