Mai mulţi ..." />

Accident grav în Ungaria. Cel puţin 11 români răniţi, trei morţi

Mai mulţi români se numără între persoanele rănite grav în urma unui accident rutier în Ungaria soldat cu 3 morţi. O aeronavă specială cu echipa medicală condusă de secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, a aterizat la Budapesta. 11 răniţi vor fi aduşi în această noapte în ţară.

Din datele preliminare, se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune).

Din cele 9 maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă. Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale.

Jurnalul.ro: „Trei români au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident care a avut loc în jurul orei 5.40 pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule. Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit. Consulul României la Budapesta şi atașatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × five =