Accesul camioanelor pe centura Moscovei, restricționat de la 1 martie

Începând cu 1 martie, la Moscova vor intra în vigoare restricțiile de circulație pentru camioane. Autovehiculele cu masa mai mare de 12 tone nu vor avea acces pe principala șosea de centură a Moscovei pe timp de zi, ci doar în intervalul orelor 22.00-6.00. foto

În perioada lunilor 1 mai – 1 octombrie, când este perioada concedilor și traficul pe centura ocolitoare este mai intens, camioanele vor sta trase pe dreapta de la ora 6.00 până la ora 24.00.

Autoritățile de la Moscova speră că această măsură va decongestiona traficul rutier. În acealași timp, locuitorii din preajma șoselei de centură sunt revoltați pentru că fluxul de camioane va provoca zgomot și le va tulbura somnul. 

Transportatorii sunt și mai nemulțumiți, pentru că autoritățile nu au amenajat locuri de parcare pentru camioanele care vor fi obligate să staționeze pe timp de zi. „Autoritățile sunt incompetente pentru că nu au consultat opinia șoferilor profesioniști. În luna martie încă este zăpada care a fost curățată și lăsată pe marginea drumurilor, iar din această cauză camioanele nu vor putea parca. Cred că este necesar ca până la 1 martie autoritățile să regândească această decizie și să o facă mai puțin drastică”, a declarat președintele sindicatului camionagiilor Valerii Voitko la un post de radio.

El a mai spus că este imposibil să interzici accesul în oraș a unui număr atât de mare de camioane. „De la 1 martie autoritățile se vor confrunta cu o problemă mare pe care tot ele au creat-o și vor fi nevoite să caute soluții alternative”, a mai spus Valerii Voitko. El a mai precizat că restricțiile vor viza aproximativ 140 de mii de camioane. (Trans-Port)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − seven =