A treia platformă de feribot este aşteptată pentru traversarea Dunării, la Sviştov

A treia platformă de feribot este aşteptată la Sviştov, pentru ca un număr mai mare de TIR-uri să poată traversa Dunărea, după închiderea podului Giurgiu-Ruse pentru autovehiculele cu masa peste 10 tone, a declarat primarul din Sviştov, Stanislav Blagov. foto

„Situaţia de aici este dificilă. Încercăm să ne organizăm. Peste 200 de autovehicule aşteaptă în complexul portuar şi în zona oraşului.

Infrastructura rutieră nu a fost concepută pentru traficul unui număr mare de autovehicule de mare tonaj, cu atât mai mult cu cât reţeaua de drumuri republicane este grav compromisă.

Pe sectorul de drum Ruse – Sviştov, în apropiere de oraş, şoseaua este într-o stare deplorabilă, nefiind efectuate reparaţii temeinice de ani de zile. Suntem nevoiţi să ne coordonăm activitatea împreună cu Vama, Poliţia de Frontieră, complexul portuar, pentru a putea asigura şi facilita posibilitatea de traversare a Dunării pentru TIR-uri spre România şi din România în Bulgaria.

Aceasta este una dintre puţinele alternative pentru podul Ruse – Giurgiu şi încercăm să ne organizăm într-un regim permanent de lucru, fiind necesar şi acordul părţii române în acest sens”, a precizat primarul Stanislav Blagov.

El a adăugat că două platforme de feribot au efectuat transportul în cursul zilei de luni, fiind desfăşurate discuţii cu transportatorii pentru o a treia platformă. „Ieri şi astăzi au lucrat două platforme, însă acestea nu pot transporta mai mult de 10 autovehicule odată, în ambele direcţii. Aşteptăm sosirea celei de-a treia platforme, de la Giurgiu. Am asigurat hrană şi apă pentru oameni”, a mai spus primarul din Sviştov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =